Kemas Kini Lake Mead: Mayat Ke-3 dan Ke-4 Mungkin Orang yang Sama, Keluarga Mungkin Ada Jawapan
toto

Kemas Kini Lake Mead: Mayat Ke-3 dan Ke-4 Mungkin Orang yang Sama, Keluarga Mungkin Ada Jawapan

Pejabat koroner Clark County berkata minggu ini bahawa set keempat mayat manusia yang ditemui di Lake Mead pada 6 Ogos mungkin daripada orang yang sama dengan set ketiga, ditemui pada 25 Julai. Kedua-dua mayat ditemui di slot demo gratis perairan yang surut di Swim Beach , kawasan rekreasi kecil di sepanjang Lembangan Boulder Lake Mead.

Polis tidak mendedahkan mengapa mereka percaya mayat itu milik orang yang sama. Walau bagaimanapun, boleh diandaikan dengan selamat bahawa mereka sedang menyiasat kerana kedua-dua set tidak lengkap dan, nampaknya, percuma.
Kenneth Funk menenggelamkan mayat Lake Mead
Foto pekerja menunjukkan Kenneth Funk semasa dia bekerja di bahagian slot di Stesen Sunset di Henderson, Nev. Funk lemas di Tasik Mead, menyelamatkan nyawa isterinya pada 2004. Anak perempuannya percaya sekurang-kurangnya satu set mayat manusia yang ditemui baru-baru ini adalah miliknya. (Imej: KLAS )Jika petunjuk baharu yang diambil oleh KLAS-TV/Las Vegas adalah betul, kedua-dua set jenazah boleh menjadi milik Kenneth Funk. Bekas pekerja kasino Sunset Station itu lemas ketika menyelamatkan nyawa isterinya berhampiran Pantai Swim dua dekad lalu. Dia berumur 56 tahun.

Pada 19 Jun 2004, Funk berada di dalam bot ponton bersama isterinya, Annette, dan dua ahli keluarga yang lain, apabila ombak melanda. Annette tercampak dari SGP live Hari Ini bot tanpa jaket keselamatan. Dia baru saja menanggalkannya untuk menukar baju.

Funk, bekas veteran tentera, memotong enjin dan melompat ke dalam air. Pada masa itu, ia sedalam 300 kaki.

“Dia memberikan jaket keselamatan kepadanya, dan mereka berada di dalam air bersama-sama,” anak perempuan Funk, Jessica Condon, memberitahu KLAS, “dan dia memijak air selama yang dia boleh.”

Kematian Funk
Akhirnya, menurut Condon, dia menutup matanya dan pergi ke bawah.

“Ayah saya tahu tidak ada jalan keluar untuknya, dan dia tahu bahawa jika dia berpegang padanya, dia akan turun bersamanya,” kata Condon.

Sebuah kapal terbang melihat Annette di dalam air kira-kira 45 minit kemudian, dan dia telah diselamatkan, menurut laporan KLAS . Renjer taman mencari air, tetapi mayat Kenneth tidak pernah ditemui.

Selama 18 tahun, setiap kali berlaku lemas di luar sana atau pernah, ‘Hei kami jumpa mayat di luar sini,’ saya telah bersedia untuk menghadapinya,” kata Condon kepada KLAS.

“Pada masa ini, siasatan terhadap jenazah ini termasuk berusaha untuk menentukan sama ada dua set jenazah adalah daripada orang yang sama atau tidak,” kata pejabat koroner kepada akhbar Las Vegas Review-Journal .

Berdasarkan gambar jenazah yang disiarkan dalam talian, Condon berkata bahagian badan yang diawet itu “dibina seperti ayah saya – perut dada, belakang.” Dia juga menyatakan bapanya mempunyai parut unik di perutnya yang dia ingin sahkan dengan koroner.

Dua Badan Pertama
Pada 1 Mei, tong berisi mayat manusia ditemui berhampiran Pelabuhan data keluaran macau Hemenway. Polis percaya mayat adalah daripada seorang lelaki yang meninggal dunia akibat tertembak di kepala pada pertengahan tahun 70-an hingga awal 80-an. Detektif pembunuhan polis sedang menyiasat.

Enam hari kemudian, sisa rangka lelaki lain ditemui di Teluk Calville. Tiada kecurangan disyaki dalam kes itu atau dalam dua lagi yang berikutnya.

Polis telah membuat spekulasi bahawa lebih banyak mayat mungkin ditemui, kerana kemarau Barat yang dahsyat terus memaksa garis pantai Lake Mead berundur di belakang Empangan Hoover.